Werken

Gemiddeld werken er in dit tuinbouwgebied zo’n 550 mensen. Maar dat aantal wordt in piektijden verveelvoudigd. De glastuinbouwsector is daarmee de grootste werkgever in de gemeente Drimmelen en is van economisch belang. Een baan in de glastuinbouw is een job waar de arbeidsvoorwaarden goed zijn geregeld. Daar staat de CAO glastuinbouw garant voor. De verdiensten zijn afhankelijk van de functie die je binnen het bedrijf vervuld.

Een aantal functies in onze bedrijven waar bijvoorbeeld VMBO en MBO opleidingen heel goed bij aansluiten.
Indien u meer informatie wil aangaande een eventuele stageplaats dan wel vacature, neem dan zelf contact op met desbetreffend bedrijf.

Teeltmedewerker
De Teeltmedewerker vindt het boeiend om met bloemen en planten te werken. Je verricht allerlei werkzaamheden gericht op het telen en oogsten van tuinbouwgewassen. Daarnaast moet je voortdurend de kwaliteit van de gewassen in de gaten houden. Met behulp van machines bewerk je de bodem bijvoorbeeld in de chrysantenteelt. Je verzorgt de gewassen door ze bijvoorbeeld te snoeien. Daarnaast voer je oogstwerkzaamheden uit als vruchten, bloemen of planten voldoende rijp zijn. Ook zorg je ervoor dat de gewassen klaar worden gemaakt voor verzending. Je transporteert de gewassen met een vorkheftruck en controleert de vrachtdocumenten.

Middenkader medewerker
De middenkader medewerker wijst taken toe aan de medewerkers en controleert de uitvoering daarvan. Daarnaast let je bijvoorbeeld op de kwaliteit van de bodem of het groeisubstraat, het klimaat in de kas en de ontwikkeling van de gewassen. Je geeft aanwijzingen aan medewerkers die zich bezighouden met het telen en oogsten van tuinbouwgewassen. Je hebt veel taken in deze functie. Je hebt daarom een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze functie komt veel voor in (middel)grote glastuinbouwbedrijven met groenten, bloemen of planten.
Wil je graag Teeltmedewerker worden? Neem contact met ons op.

Bedrijfsleider bij een kwekerij
De Bedrijfsleider houdt zich bezig met de uitvoering van het beleid van het bedrijf. Je geeft leiding aan de afdelingen in het bedrijf en je houdt bijvoorbeeld functioneringsgesprekken met werknemers. Je zorgt ervoor dat de productieprocessen op de juiste wijze verlopen en dat de dienstverlening richting klanten optimaal is. Als bedrijfsleider moet je goed kunnen organiseren.
Lijkt het je leuk Bedrijfsleider bij een Kwekerij te worden? Neem contact met ons op.

Medewerker teelttechnische zaken
De belangrijkste taak van de Medewerker Teelttechnische Zaken is het ontwikkelen van een eindproduct dat voldoet aan de wensen van de klant. Je voert allerlei werkzaamheden uit om tot dit eindproduct te komen. Je zorgt voor de juiste gewasbescherming en een optimaal klimaat in de kas en je regelt de watergift en bemesting van de gewassen. Je voert ook wel eens teelttechnische werkzaamheden. Om Medewerker Teelttechnische zaken te worden volg je een MBO opleiding met de richting van bijvoorbeeld Plantenteelt.

Oogstmedewerker
De Oogstmedewerker vindt het leuk om met bloemen en planten te werken. Samen met je collega's werk je in een kas. Je bekijkt of vruchten, bloemen of planten voldoende rijp zijn en geoogst kunnen worden. Na de oogst zet je ze klaar voor transport. Een VMBO opleiding sluit prima aan.

Inpakker/sorteerder
De Inpakker/Sorteerder sorteert en verpakt het geoogste gewas. Bij het sorteren bekijk je of de producten de juiste maat, vorm en kleur hebben en of de producten rijp zijn. Ook weeg je de gewassen en vul je de dozen en kisten met het verpakte gewas. Je overlegt met je chef en collega's over de uitvoering van het werk. Een VMBO opleiding sluit prima aan.

 

Sponsoren:
© 2024 - Toekomst Kansrijk Made. Vormgeving, hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.